SETMANA CULTURAL 2015

Lunes, 19 Enero 2015

Activitats dels Cicles Formatius: xerrades, tallers, sortides

 glories-1.jpg

SETMANA CULTURAL 2015-01-13

Estem preparant les activitats de la setmana cultural d’aquest curs 2014 - 2015.

Serà els dies 26 a 30 de gener i va dirigit als estudiants de Cicles Formatius.

Ens volem centrar aquest any en la recent inauguració del nou Museu del Disseny, és per això que hi hem programat una visita i preparat xerrades que ens ajudin a entendre la importància que té per a la ciutat i per l’activitat del disseny.

La setmana Cultural inclourà tres tipus d’activitats: conferències, tallers i sortides.

CONFERÈNCIES

El dilluns 26 de gener. Dues xerrades:

glories-70.jpg

10h. Francesc Magrinyà. Professor d’urbanisme a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Xerrada sobre l’evolució de la plaça de les Glòries des del Pla Cerdà a la transformació actual.

 

 lacol-canbatllo.jpg

12h. LaCol, Cooperativa d’arquitectes.

Xerrada sobre projectes, intervencions i metodologis de treball col·lectiu.

-

TALLERS

Els tallers amb una durada de tres dies, constitueixen una activitat d’aprenentatge què obre i complementa la dinàmica lectiva del curs. Es concentra amb metodologies de resolució practica amb professionals específics i reconeguts per a cada tema  proposat.

Són els següents:

gusti.jpg

Taller gràfic. Dirigit a tots els estudiants de Cicle Formatiu de Grau mitjà

 TOTS SABEM DIBUIXAR UNA CASA AMB FINESTRES


Impartit per l’il·lustrador Gusti Llimpi

Gusti Llimpi.

Una mirada creativa al fet de dibuixar el nostre entorn i transformar- a partir del dibuix i de la intervenció fotogràfica.

-

tothom-fotos-by_setouchi-triennale-2013-executive-committee-copia.jpg

Taller Objectes. Dirigit as estudiants de 1r de Cicles Formatius. (20 a 25)

OBJECTES

Conduït pel grup d’artistes visuals, Llobet & Pons

Els artistes visuals Llobet & Pons impartiran el curs “Objectes”, dirigit a alumnes de primer curs de cicles formatius d’interiorisme de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià. En aquest, els alumnes hauran de servir-se d’estratègies visuals i artístiques per enfrontar-se al disseny d’espais. Serà un curs fonamentalment pràctic i enfocat al creuament de disciplines: Es possible dissenyar un espai en clau escultòrica? Es possible aplicar metodologies artístiques al disseny?

El taller tindrà com a font de treball i de reflexió els objectes més immediats i propers. Es demanarà als alumnes que treballin en grups de 4-5 persones i que posin en comú les seves idees i perquès. Els exercicis es generaran en un procés de classificar, modificar i combinar objectes extrets de l’entorn quotidià. Veurem com els valors simbòlics de cada objecte es juxtaposen, contraposen i combinen, construint-se nous significats en el treball final. L’objectiu és fer visible aquest procés en què agafem elements del quotidià per donar-los la volta i utilitzar-los per comunicar el què volem.

Jasmina Llobet (1978, Barcelona) i Luis Fernández Pons (1979, Madrid) treballen com a col·lectiu artístic des de 2002, desenvolupant la seva activitat en el camp de la instal·lació, escultura i art en l’espai públic. Més sobre el seu treball, entrevista a Llobet & Pons .

-

 xavier-demelo.jpg

Taller d’Oratòria. Dirigit as estudiants de 2n de Cicles Formatius.

Impartit per Xavier Demelo Monforte

Es treballarà la relaxació, la mirada, la veu, la improvisació, la expressió corporal, la dicció, els jocs interactius i participatius i se’ls ensenyarà als alumnes tècniques teatrals, de parlar en públic, etc. Sobre tot, es fomentarà la idea de que tothom té alguna cosa que  a dir  que interessa als altres. Cada dia es farà explicar un conte curt a cada alumne davant dels altres, per tal de treballar la part pràctica. S’acabarà amb una sessió de contes a la biblioteca on els alumnes podran convidar als seus amics, familiars i públic en general.

Xavier Demelo Monforte, narrador oral amb més de d’onze anys d’experiència en el camp professional. Professor de narració oral, actor, director, escriptor de teatre i contes, mestre de kundalini ioga, terapeuta essencial, format també en risoteràpia, ioga del riure, teràpia transpersonal, quiromassatge, etc.

-

SORTIDES

disseny-hub-2.jpg

Tots els grups realitzaran una sortida al Museu del Disseny, recentment inaugurat.

Aprofitarem també per fer un recorregut per conèixer les transformacions què s’estan donant a la Plaça de les Glòries: la transformacio de la plaça, l’edifici dels Encants,  el Centre d’Art Can Framis així com els edificis que configuren la part més propera dels 22@.
Contacte EASD Deià Canyelles
Carrer Ignasi Agustí 2-4
08042 Barcelona
Tel. 933 546 073 | Fax. 932 762 386
Email: info@deiadisseny.cat

 

EscolaExclusivament especialitzada en els estudis Superiors de Disseny d'Interiors i en els Cicles Formatius de grau superior de Disseny d'Interiors.
Veure escola